Referenser

POTKURI rekryterade en student som var intresserad av SaaS-sektorn för att arbeta på Fipla, ett finländskt nystartat företag. Den nya rekryteringen kommer att påskynda företagets kundanskaffning och utveckla Fiplas produktutbud och försäljning. Detta var företagets första anställning inom försäljningsfunktionen, och därför var det viktigt att den utvalda kandidaten hade en självgående och entreprenöriell attityd och förmågan att utveckla Fiplas verksamhet på ett helhetsmässigt sätt. Uppdraget slutfördes inom en kort tidsram utan att kompromissa med kvaliteten. Inom ett par veckor gav POTKURI Fipla profiler på fyra medlemmar av sitt expertnätverk, och Fipla valde den mest lämpliga personen för tjänsten.

”POTKURI:s rekryteringsprocess var effektiv och av hög kvalitet, och det frigjorde min tid för att utveckla Fiplas verksamhet. Samarbetet med POTKURI var utmärkt och jag kan rekommendera tjänsten till andra.”

Eero Pulkkinen
VD, Fipla Oy

”Att få en intervju och slutligen ett nytt jobb genom POTKURI var en smidig och effektiv process. Med ett CV redan i handen var det enkelt att skriva in information i systemet för att starta processen och ingen tid gick åt till att finslipa jobbansökningar. Själva rekryteringsprocessen var problemfri och jämfört med en normal jobbsökningsprocess var POTKURIs bakgrundsstöd till hjälp i olika skeden. Jag tycker också att POTKURI gör jobb tillgängliga för studenterna som kanske inte ens skulle vara tillgängliga i ett traditionellt arbetssökarperspektiv. Jag tror verkligen inte att jag skulle ha hittat ett jobb som Fipla någon annanstans.”

Vikke Kyttänen
Sales development director, Fipla Oy

POTKURI genomförde två rekryteringsuppdrag för cyberteknikföretaget Hardhat under hösten 2022.Hardhat sökte två medarbetare med intresse för SaaS och cybersäkerhet som skulle ansvara för företagets kundanskaffning och kundrelationer. Tjänsterna tillsattes av företagets första anställda, och därför betonade de utvalda kandidaternas profiler förståelsen för det nystartade företagets affärsdynamik och deras förmåga att utveckla Hardhats produkt enligt kundernas önskemål. Uppdraget slutfördes inom en kort tidsram utan att kompromissa med kvaliteten. POTKURI försåg Hardhat med ett begränsat antal profiler för varje tjänst från sitt nätverk av experter, från vilka företaget valde ut de mest lämpliga personerna för jobbet.

”Rekryteringsprocessen var effektiv och vi kunde snabbt teckna avtal med lämpliga kandidater. Trots den snäva tidsfristen var kvaliteten på tjänsten utmärkt och som företagare kan jag definitivt rekommendera tjänsten för liknande rekryteringsbehov.”

Lauri Pukkinen
Grundare, Hardhat Oy

Yhteistyökumppanimme

©2022 POTKURI Investments Oy